Mi legyen a nyaralással?

2012.05.21 10:12

 

Itt a nyár, biztosan sokan tervezitek már az idei nyaralásotokat.

Ilyenkor az ember sok szempontot végiggondol:

  • anyagi lehetőségek
  • mennyi időt tölthetsz távol a munkahelyedtől, vállalkozásodtól
  • mekkorák a gyerekek; mikor, milyen programjuk van; hova mennének szívesen
  • mi legyen a kisállataiddal
  • szóval: mikor, hova, mennyiből, hogyan... és még millió saját körülményt.
  • és még ott van az Artritisz is...

Menjünk egyáltalán nyaralni?

Dubrovnikban, az Óváros bejáratánál

 

Mi tavaly ilyenkor egy csodálatos hajóúton vettünk részt a párommal és a barátainkkal. Akkor még elég rossz állapotban voltam, de már javuló tendenciában.

Sokan vannak úgy, hogy ránéznek a fényképeimre és azt mondják: -"Nem is látszik, hogy beteg vagy!" Vagy azt, hogy: -"Nem tűnsz betegnek..."  

Neked is mondtak már ilyesmit? Ne törődj vele! Nem kell, hogy az egész világ tudja, hogy min mész keresztül! Nem számít, hogy mit gondolnak mások! Az a lényeg, hogy TE mit gondolsz! Bőven elég, ha azok az emberek tudnak a nehézségeidről, akik közel állnak hozzád vagy akiktől segítséget kell kérned egy adott helyzetben.

Ezen a fotón- ha jobban megnézed- látszik, hogy nem tudtam kinyújtani a karjaimat. Hajlított állapotban be voltak merevedve. A csuklóim, a bokáim fel voltak dagadva, a vállaimat is elég furán tudtam tartani. A térdeim duzzadtak voltak és nagyon fájtak...

Nem akkor, a betegségem ideje alatt döntöttünk úgy, hogy utazunk. Ezt az utat már az Artritisz megjelenése előtt kitűztem célul, már 2008. őszén! Minden évben lehetőségünk van részt venni egy ingyenes úton, a munkánk általi eredményeink jutalmaként.

Szóval, tudtam előre, hogy 2011-ben részt vehetünk egy luxus hajóúton, dolgoztunk érte és teljesítettük a feltételeket. Hogy megelőzzem a felvetésedet: nem a munkába betegedtem bele! :-) Ebbe a munkába nem lehet! A "Rólam" és a "Mi az az RA?" című füleknél leírtam, hogy milyen körülmények vezettek a kialakulásához.

Mikor megkaptuk a hivatalos meghívót, már nagyon beteg voltam. Állandóan lázas, alig tudtam járni, mozogni, nem volt étvágyam és egyre csak fogytam.... Ha nem jön ez a meghívás, ha nincs ez a hajóút, amire a szívem vágyott, nem hiszem, hogy bárhova elindultunk volna nyaralni... Hiszen ilyen állapotban mennyivel kellemesebb otthon, a hűvös szobában, a megszokott kényelemben...

De a kellemesebb nem biztos, hogy valóban jobb is és hogy tényleg az az igazán előnyös, előmozdító a számodra!

Ha el akarsz mozdulni egy pontról, ki kell mozdulnod a megszokott környezetedből!

El kell hagynod a komfort-zónádat!

Bármilyen állapotban vagy, csinálj olyan dolgokat, amik jólesnek, feltöltenek. Még akkor is, ha nehezedre esnek fizikailag. Idővel nem fognak!

Nekem nagyon jót tett ez az utazás, annak ellenére, hogy rengeteg nehézséggel néztem szembe. Például Velencében alig bírtam együtt haladni a csapattal. Egy kb. 70 éves idegenvezetőnk volt, de olyan fürge, mint a nyúl... mire a Szent Márk térre értünk, már rosszul voltam. Az első napokban nem tudtam egyedül kinyitni a kabin ajtaját, de az utazás végére már sikerült!

Ha el akarsz érni valamit, ha változásra vágysz, meg kell erőltetned magad! Szó szerint!

Hiszem, hogy nekem azért is sikerült felépülnöm ebből a nagyon rossz állapotból, mert nem hagytam magam, nem hagytam el magam; mert csináltam akkor is, ha fájt, ha közben folytak a könnyeim...

Az utazás kimozdított, továbbmozdított egy pontról. Rengeteg élményre, kedves emlékre tettem szert. Na, és persze a tenger, a hajó, a napfény; a különböző országok, városok, szigetek, emberek...

Dubrovnik, Stradun

EMBEREK. Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan emberekkel utazhattam együtt, akik mind pozitív, támogató, szeretetteljes légkörrel vettek körül. Mert ők ilyenek. Fantasztikus barátok és nagyon hálás vagyok, hogy ebbe a világbajnok vezetői csapatba tartozhatok! Köszönöm Nektek!

Mentorommal, Sissy-vel a hajón ♥

 

Szóval, keresd meg a módját, hogy elutazz, pihenj, kimozdulj! A legjobb a tengeri levegő, mert csodákat művel!

De, ha most nem fér bele, akkor irány a Balaton vagy egy-egy hétvége valahol, esetleg kirándulás vagy kisebb séták....

A lényeg, hogy mozdulj ki, szerezz élményeket, töltekezz fel minden jóval, nevess sokat és élvezd az életedet!!!

GYÓGYULJ ÖRÖMMEL!

 

Gyógyító, csodás nyarat kívánok Neked! Edith :-)