Indul a mandula...

2012.02.07 22:34

Sziasztok! 

 

Ahogy azt jónéhányan tudjátok, egy ideje dolgozom ennek a honlapnak az elkészítésén. Ma reggel (5 órakor) eljutottam odáig, hogy a legfontosabb dolgokkal elkészültem, most már elindítom a Blogomat. Persze, azért van még bőven teendő.

Mikor dolgoztam valamin, közben egyre több ötletem született, hogy mit lehetne, kellene még megcsinálni, hogy minél teljesebb legyen, de nem várok, míg tökéletes lesz, ha lesz olyan egyáltalán...

De úgy érzem, jól haladok és minden egyben lesz, amikor úgy kell lennie. Megteszem, amit meg kell, lépésről lépésre, de nem frusztrálom magam, ha akadályokba ütközöm, sőt! Ahogy Rita barátnőm mondta: én kifejezetten élvezem, amit csinálok! :-)

Igazából én csak egy könyvet akartam írni az elmúlt 2 évemről, betegségről, gyógyulásomról... Aztán van még 2 projektem, de ez hadd legyen meglepetés... :-)

A Facebook oldalamra az első héten a Barátaim csatlakoztak, akiknek nagyon hálás vagyok a támogatásukért, sokat jelent nekem! Most már megtalált néhány Arthritiszben érintett sorstársam is. Nagyon örülök annak, hogy a gyógyulásommal reményt adhatok nekik és a tapasztalatommal pedig segítséget.

Aztán ma, amikor felkeltem és bekapcsoltam a gépet, Ő azt mondta: Á-á, nem tud kapcsolódni az internetre...

Mivel nem szoktam dolgokat feladni, megpróbáltam még néhányszor, aztán felhívtam a UPC-t. Kiderült, hogy központi hiba, már dolgoznak rajta... Van mobilinternetünk is, de olyan lassú itt, a belvárosi magas falak között, hogy lemegy a Nap, mire betölt valamit... Később újra rákérdeztem. Kiderült, a rendszerük már jó, most nálunk lehet a hiba. A szerelő csak holnap este tud kijönni leghamarabb. Kényszerpihenő.

Miért írom le mindezt? Mert ez egy olyan történés, amiért a legtöbben szétidegelnék saját magukat: "dolgozni, haladni akarok, feladatom van, erre tessék, most nem tudok..." Rengeteg olyan apró-cseprő dolog történik velünk minden nap, amiért idegesek lehetnénk, stresszelhetnénk magunkat és a körülöttünk, velünk élő embereket. Biztos vagyok benne, hogy már mindenki milliószor hallott róla, hogy a stressz milyen káros az egészségünkre. Ha ez így van, akkor miért csináljuk? Teljesen felesleges! Vagy talán attól bármi is megoldódik, ha idegeskedsz? Ugye, nem?

Stressz hatására a következő történik a szervezetben: Úgynevezett citokinek termelődnek, amelyeknek pl. sérülés okozta stressznél van fontos szerepük, de ha nincs sérülés, csak stressz, akkor általuk valamilyen betegség indul útjára. 

Ez lehet bármilyen daganatos megbetegedés vagy akár izületi gyulladás is. Szóval: nem éri meg!

Legtöbbször nincs is értelme. Látod, én is meg tudtam írni a mai Blog-bejegyzésemet, felesleges lett volna emiatt stresszelnem magam. Helyette inkább találtam mára egy fontos tanulságot, egy jó témát.

Mit tegyél, mielőtt elkezdene felmenni a pumpa valami miatt? Jusson eszedbe a következő:

Változtasd meg, amit meg tudsz, de ne akard megváltoztatni, amit nem tudsz és tanulj meg különbséget tenni a kettő között!