"Gyógy?-szer"

2012.02.12 02:14

Újra és újra megdöbbenek.

Amikor beteg lettem, elkezdtem keresgélni az interneten. Rengeteg információt találtam. Többnyire angolul, de magyarul is.

Sokáig mást nem is tudtam csinálni, így hát olvastam.

"A sokizületi gyulladás egy olyan betegség, ami sok károsodást okozhat a szervezetben, ha nincs kezelve"- ezt mondják az orvosok és ezt olvashatod több helyen is. De mit jelent, hogy kezelve? Számukra: gyógyszereket. Tabletta, injekció vagy infúzió formájában. De van, amit biológiai terápiának hívnak és ez olyan jól hangzik. Már azt hinné az ember, hogy a neve alapján csak valami természetes kezelési mód lehet. DE NEM AZ! A nevüktől és formátumuktól függetlenül mind arra lennének hivatottak, hogy csökkentsék az RA tüneteit, pl.: gyulladás, fájdalom, izületi károsodás.

Közel 2 éve olvasok amerikai oldalakat, ahova RA betegek írnak, kérdeznek. Engem egyszerűen megdöbbent az, hogy milyen mellékhatásokról számolnak be! A tüneteik ugyanúgy megvannak, sőt fokozódnak az évek során és egyre rosszabb állapotba kerülnek, ráadásul újabb betegségeket kapnak. Tegnap olvastam egy fiatal lányról, aki megvakult. Nem egyedi az eset, nemrég felhívott egy hölgy Magyarországról (egy ismerősöm küldte hozzám), aki több, mint 20 éve szedi a "gyógyszereit" és egyre rosszabbul van, daganatokat találtak a gerincén és már majdnem vak.

Jópár e-mailt kaptam a napokban, ahol hasonló dolgokról számolnak be.

EMBEREK! Magyarországon a 6. leggyakoribb halálok a gyógyszerek mellékhatásai általi halál!!!

Szerinted, kinek érdeke, hogy meggyógyulj és kinek, hogy gyógyszert szedj életed végéig? Ugye, tudod a választ?

Tudod, amikor az első Reumatológusommal beszélgettünk (4 volt összesen), Ő már tudta, hogy nem szívesen szedek gyógyszert és amit csak lehet, természetes módon oldok meg inkább. A mandula gyulladásomra is inkább fokhagyma koncentrátumot szedtem és zsálya teát ittam, erdei mézet eszegettem és természetesen működött! Megmenekült a mandulám! :-)

Aztán, mikor visszamentem a Reumatológiára a máshol kapott leleteimmel és rákérdezett, hogy szedem-e, amit ott felírtak, elmondtam, hogy utánanéztem és nem akarom szedni. Tudok más megoldásokat, amiknek nincs mellékhatásuk, pl.: omega3 a gyulladás csökkentésére... stb. Láttam, hogy nem tetszik, de nem akar erőltetni.

Megkérdeztem: -Mondja Doktornő, volt már olyan betege, aki meggyógyult gyógyszeres kezelés nélkül?

A válasz az volt, hogy IGEN.

- Mennyi?

- Öt.

Azt nem tudtam, mennyiből, de azt mondtam:- Ha 1 millióból 1 gyógyul meg, akkor az én leszek!

Nagy volt bennem az elhatározás, ami nagyon kell, de ma már úgy gondolom, hogy a gyógyszerekkel egyáltalán nem lehet segíteni az RA-n, de egy teljes Életmódváltással, táplálkozáskiegészítőkkel támogathatjuk a szervezetünket abban, hogy az öngyógyító folyamat működjön! Nekem sikerült!

Ezt kívánom Neked is: Gyógyulj meg!!!

Edith :-)